Hem » Däckverkstad Lund

Däckverkstad Lund

Ska du byta däck i Lund kan du alltid ta kontakt med An Auto Center.

Vi erbjuder komplett däckservice till konkurrenskraftiga priser. Genom att dra nytta av moderna maskiner skiftar vi snabbt och effektivt däcken på din bil. Tack vare korta väntetider är du snart tillbaka på vägen igen.

Dags för nya däck?

AN Auto Center erbjuder ett brett utbud av nya kvalitetsdäck och fälgar i olika prisklasser. Vi samarbetar med ledande däckleverantörer som Bythjul, Däckonline och Däck 365.

När pris och kvalitet är viktigt – kom till AN Auto Center på Åvägen 1 i Lund.

Drop in däckbyte

Kom förbi på drop in för snabbt däckbyte medan du väntar. Vi byter dina däck till lägsta pris – Från 50 kronor däcket.

 

Kontakta oss för däckbyte

Hör gärna av dig för att boka tid att byta däck. Som MECA-ansluten bilverkstad erbjuder vi förutom däckbyten en komplett tillika kvalitativ bilservice. När du ska byta däck i Lund är vi ditt givna val. Välkommen!


Kontakta oss

Våra däcktjänster

Drop in för däckbyte

Det går utmärkt att titta in oanmäld för ett smidigt däckbyte. Vi utför arbetet medan du väntar. Från 50 kronor per däck. För dig som behöver en påminnelse om när vinter- respektive sommardäck gäller har vi samlat de viktigaste datumen här.

Däckhotell

Funderar du på var du ska göra av dina däck under vinter- och sommarsäsong? På An Auto Centers däckhotell förvarar du dem till ett lågt pris, i lokaler vars klimat optimerats för att däckens gummi ska bibehålla ett gott skick.

Välkommen till An Auto Center – komplett däckservice i Lund.

Däck & fälgar till försäljning

Vi har prisvärda fälgar och däck till försäljning. Kom förbi och inspektera vårt utbud eller kontakta oss i förväg för att försäkra dig om att just din vara finns tillgänglig. Självklart utför vi montering av såväl däck som fälgar vid behov.

Vi har alltid årets däck på lager, för bästa hållbarhet och kvalitet.

Hitta de rätta däcken hos oss – självklart till konkurrenskraftiga priser.

Bra att veta om däck

Datum för sommar- & vinterdäck

Lag på vinterdäck: 1 december – 31 mars.

Vinterdäck tillåtna: 1 oktober – 15 april. Även övrig tid vid risk för vinterväglag. Däremellan ska sommardäck eller odubbade friktionsdäck användas.

Odubbade friktionsdäck: Tillåtna året om.

Komplett däckservice på An Auto Center – din bilverkstad i Lund.

Byt däck i tid

Glöm inte att sätta nya däck i tid. Att missa det kan äventyra säkerheten för såväl dig själv som för medtrafikanter. Dessutom orsakar du onödigt slitage på vägbanan samt riskerar böter om du skulle bli stoppad av polis.

När det är dags att skifta däck kan du kontakta An Auto Center. Vi använder oss av moderna och effektiva maskiner som varken orsakar skada på däck eller fälg. Här har vi alltid korta väntetider och hög servicenivå så att du snart kan ge dig ut på vägarna igen.

Ett gott tips

Helst ska alla fyra däck vara i lika gott skick, men skulle de skiljas åt är den gyllene regeln att alltid placera de bästa exemplaren där bak. Behöver du hjälp med hjulinställning eller att skifta däck? Ta kontakt med An Auto Center.

Kontroll av däcken

Det är av högsta vikt att du regelbundet ser över skicket på dina däck. I synnerhet som det avsevärt påverkar din, liksom dina medtrafikanters säkerhet. Först och främst bör du hålla koll på däckens mönsterdjup. Lagen säger följande:

Sommardäck: 1,6 mm

Vinterdäck 3,0 mm

Skulle mönsterdjupet understiga lagstadgad gräns är det hög tid att byta ut dem. Det skadar dock inte att vara proaktiv och byta till nya däck tidigare än så. Skaffa gärna en mönsterdjupsmätare för att själv hålla koll på aktuellt mått.

Byta av däck på vår däckverkstad i Lund